• Organizácia vyučovania od 22.3.2021 (pondelok)

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že vyučovanie v škole naďalej pokračuje podľa doterajších podmienok. Zmenou bude, že od 22.3.2021 (od pondelku) nastúpia na prezenčnú výučbu žiaci 9. ročníka.

            Pri nástupe je potrebné odovzdať triednej učiteľke Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti č. 11/a a preukázať sa negatívnym výsledkom testu na Covid-19. Bližšie informácie podajú žiakom triedne učiteľky.

            Žiaci, ktorí chodili na obedy, budú  automaticky prihlásení na obed. V prípade, že nemáte záujem o stravovanie Vašich detí v školskej jedálni, je potrebné ich vyhlásiť do 19.3.2021 (do piatku) do 12.00 hod. u vedúcej školskej jedálne na tel. čísle 045/5455253.

          • Zápis do 1. ročníka v školskom roku 2021/2022

          • Milí rodičia predškolákov,

            od dnešného dňa je možné vyplniť elektronickú prihlášku na zapísanie Vášho

            dieťaťa do 1. ročníka základnej školy.

            V dňoch 13. – 14. apríla 2021 bude prebiehať fyzický zber podpísaných prihlášok obidvomi rodičmi v čase od 14.00 do 17.00 hod.

            vo vestibule 1. stupňa Základnej školy na Kukučínovej ulici 480/6 v Detve

            BEZ  PRÍTOMNOSTI  DIEŤAŤA

            za dodržania prísnych hygienických opatrení.

            Prosíme rodičov o vypísanie elektronickej prihlášky

            na našej stránke https://1zsdetva.edupage.org/

            Na zápis je potrebné priniesť: 

            • prihášku podpísanú obidvomi rodičmi,
            • občiansky preukaz rodiča,
            • rodný list dieťaťa,
            • 10 € na pomôcky do 1. ročníka,
            • vypracovaný pracovný list, ktorý  nájdete na webovej stránke školy.

             

            Pracovný list pre budúcich prváčikov

          • Organizácia vyučovania od 15.3.2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že vyučovanie v škole naďalej pokračuje podľa doterajších podmienok.

            • Pri nástupe do školy ráno 15.3.2021 (v pondelok) rodičia odovzdajú podpísané Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti príloha č. 11/a a kópiu dokladu o negatívnom teste jedného zákonného zástupcu - rodiča nie staršieho ako 7 dní, ale odporúčame, aby sa testom preukázali  obidvaja rodičia z dôvodu ochrany detí a vyučujúcich.  
            • Vyhlásenie bude k dispozícii vo vstupnej chodbe hlavného vchodu, alebo je možné si ho stiahnuť a vytlačiť na www.minedu.sk.
          • MAREC - MESIAC KNIHY

          • Žiaci 6.B si marec - mesiac knihy pripomenuli na hodine literatúry. Každý si vybral svojho obľúbeného literárneho hrdinu a vytvoril si kostým alebo masku s jeho podobizňou. Počas online vyučovacej hodiny sa jednotliví ,,hrdinovia " predstavili, prezradili spolužiakom, kto ich vymyslel, aké majú vlastnosti a prečo by sa s nimi mali zoznámiť aj ostatní spolužiaci. Nezabudli sme si pripomenúť, ako nám čítanie pomáha rozvíjať fantáziu, koľko nových a užitočných informácií sa z kníh dozvieme. Žiakom sa hodina páčila, bola zábavná, keďže žiaci boli pri vymýšľaní masiek skutočne kreatívni.

          • Návrat do škôl od 8. 3. 2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            Rozhodnutím ministra školstva s účinnosťou od 8.3.2021 do 21.3.2021 bude prebiehať prezenčné vyučovanie pre žiakov 1. stupňa ZŠ nasledovne:

            - prednostne pre žiakov 1. stupňa ZŠ, ktorých rodičia nemajú možnosť pracovať z domu (Home office) a musia pracovať z pracoviska.

            - pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu,

            - prezenčného vyučovania sa môžu zúčastňovať všetci žiaci 1. stupňa ZŠ.

            Pri nástupe do školy ráno 8.3.2021 (v pondelok) rodičia odovzdajú podpísané Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti príloha č. 11/a a kópiu dokladu o negatívnom teste jedného zákonného zástupcu - rodiča nie staršieho ako 7 dní, ale odporúčame, aby sa testom preukázali  obidvaja rodičia z dôvodu ochrany detí a vyučujúcich.    

            Ďalej je potrebné priniesť so sebou potvrdenie od zamestnávateľa, že charakter práce ich rodičov neumožňuje home office.

            Vyhlásenie bude k dispozícii vo vstupnej chodbe hlavného vchodu, alebo je možné si ho stiahnuť a vytlačiť na www.minedu.sk.

             

          • Organizácia vyučovania od 3.3.2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že možnosť prezenčnej výučby je zachovaná pre žiakov 1. stupňa ZŠ, ktorých rodičia nemajú možnosť pracovať z domu (Home office) a musia pracovať z pracoviska. Do tejto kategórie nepatria len zamestnanci kritickej infraštruktúry, ale aj policajti, predavači, predavačky, učitelia v materských školách, na prvom stupni základných škôl, cestári, zamestnanci odpadového hospodárstva technických služieb a podobne.

            Prevádzka školy je od 7.30 hod. do 15.30 hod., žiaci vstupujú do budovy školy cez hlavný vchod. Pre žiakov, ktorí nastúpia prvýkrát, je potrebné priniesť so sebou vyhlásenie o bezinfekčnosti (11/a), potvrdenie od zamestnávateľa, že charakter práce ich rodičov neumožňuje home office a kópiu negatívneho testu zákonného zástupcu nie staršieho ako 7 dní. Vyhlásenie bude k dispozícii vo vstupnej chodbe hlavného vchodu, alebo je možné si ho stiahnuť a vytlačiť na www.minedu.sk

             

          • OZNAM

          • Oznamujeme Vám, že od zajtra (utorok) 2.3.2021 bude v prevádzke ŠKD pre žiakov, ktorým  rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre. Žiaci prvého aj druhého stupňa pokračujú vo výučbe dištančnou formou.

            Prevádzka ŠKD je od 7.30 hod. do 15.30 hod., žiaci vstupujú do budovy školy cez hlavný vchod. Je potrebné priniesť so sebou vyhlásenie o bezinfekčnosti (11/a), potvrdenie od zamestnávateľa obidvoch rodičov, že charakter ich práce neumožňuje home office a kópiu negatívneho testu zákonného zástupcu. Vyhlásenie bude k dispozícii vo vstupnej chodbe hlavného vchodu, alebo je možné si ho stiahnuť a vytlačiť na www.minedu.sk

          • OZNAM - ZMENA - organizácie od 26.2.2021 (piatok)

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            z dôvodu zhoršujúcej sa pandemickej situácie v našej škole dochádza k zmene organizácie vyučovania od 26.2.2021 (piatku):

            • žiaci 1. stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní,
            • ŠKD nebude v prevádzke pre žiakov, ktorým rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre,
            • škola ostáva zatvorená až do odvolania, o opätovnom otvorení školy Vás budeme včas informovať.

            Ďakujeme za pochopenie - vedenie školy

          • OZNAM pre rodičov a žiakov 1. stupňa

          • Dobrý deň,

            na základe Rozhodnutia zriaďovateľa školy - Mesta Detva oznamujeme rodičom a žiakom 1. stupňa, že od 1.3.2021 (od pondelku) nastupujú na prezenčné vyučovanie len žiaci 1. stupňa

            Informácie, ktoré sa týkajú nástupu žiakov 1. stupňa do školy od 1.3.2021 (pondelok), sú nasledovné:

            • pri nástupe do školy ráno 1.3.2021 (v pondelok) rodičia odovzdajú podpísané Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti príloha č. 11/a a kópiu dokladu o negatívnom teste jedného zákonného zástupcu - rodiča nie staršieho ako 7 dní, ale odporúčame, aby sa testom preukázali  obidvaja rodičia z dôvodu ochrany detí a vyučujúcich.     
            • Žiadame rodičov, aby si v prípade nezáujmu o obed odhlásili svoje dieťa z obedu u vedúcej školskej jedálne na tel. čísle 045/5455253. Z dôvodu uľahčenia organizácie a prípravy obedov Vás prosíme o odhlásenie z obedov dnes, najneskôr zajtra ráno (26.2.2021) do 8.00 hod. Za pochopenie ďakujeme.

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti - Príloha 11/a - bude k dispozícii v papierovej podobe v chodbe pri vstupe do školy.

          • Prevádzka ŠKD od 22.2.2021

          • Na základe Covid automatu je okres Detva v čiernom pásme, a to znamená, že žiaci prvého aj druhého stupňa pokračujú vo výučbe dištančnou formou. Od 22. februára 2021 (pondelok) budú školské kluby detí pokračovať v prevádzke len pre žiakov, ktorým rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre.

            Prevádzka ŠKD je od 7.30 hod. do 15.30 hod., žiaci vstupujú do budovy školy cez hlavný vchod. Je potrebné priniesť so sebou vyhlásenie o bezinfekčnosti (11/a), potvrdenie od zamestnávateľa obidvoch rodičov, že charakter ich práce neumožňuje home office a kópiu negatívneho testu zákonného zástupcu. Vyhlásenie bude k dispozícii vo vstupnej chodbe hlavného vchodu, alebo je možné si ho stiahnuť a vytlačiť na www.minedu.sk

          • OZNAM PRE RODIČOV

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť a.s. oznamuje, 

            že zajtra t.j. dňa 12.2.2021, bude z dôvodu opravy poruchy na vodovodnom potrubí 

            prerušená dodávka pitnej vody v čase od  8:30 hod. do 18:00 hod. v meste Detva na uliciach

            Kukučínova, Orlova, Chalupkova, Kamenná.

            Z uvedeného dôvodu zajtra 12.2.2021 (piatok) bude škola zatvorená a žiaci sa budú učiť dištančne.

            Nebude v prevádzke školská jedáleň a škola nebude otvorená ani pre žiakov, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre.

          • OZNAM pre rodičov žiakov 1. stupňa

          • Od 8.2.2021 (pondelok) bude ŠKD v prevádzke v čase od 6.30 do 16.00 hod., žiaci 3. ročníka sú v ŠKD do 15.00 hod. a žiaci 4. ročníka do 13.40 hod.

            Vážení rodičia, ak máte možnosť dať dieťa do školy od 7.30 hod., využite ju, uľahčíte nám organizáciu.

            Všetci žiaci prvého stupňa budú automaticky prihlásení na obedy. Ak dieťa nepôjde na obed, je potrebné ho vyhlásiť  z obedu u pani vedúcej školskej jedálne na t. č. 045/5455253.

            Ďakujem za pochopenie

          • Pokyny pre rodičov a žiakov k nástupu do školy od 8.2.2021 (pondelok)

          • Dobrý deň,

            informácie, ktoré sa týkajú nástupu žiakov 1. stupňa do školy od 8.2.2021 (pondelok) sú nasledovné:

            • možnosť testovania učiteľov, zamestnancov a rodičov v nedeľu 7.2.2021 od 8.00 hod. do 20.00 hod. - Chudobienec, IV.ZŠ, III. ZŠ a KC AS v Detve,
            • platnosť potvrdenia o negatívnom výsledku testu je 7 dní,
            • pri nástupe do školy ráno 8.2.2021 (v pondelok) rodičia odovzdajú podpísané Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti príloha č. 11/a a kópiu dokladu o negatívnom teste jedného zákonného zástupcu - rodiča.

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti - Príloha 11/a - bude k dispizícii v papierovej podobe v chodbe pri vstupe do školy.

          • ŠKOLY POKRAČUJÚ V REŽIME AKO DOTERAZ

          • Na základe rozhodnutia konzília epidemiológov budú od 1. februára 2021 školské kluby detí pokračovať tak ako doteraz. Budú v prevádzke len pre deti, ktorým rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre.

            Minister školstva uvádza, ak sa situácia zlepší, návrat do škôl by prichádzal do úvahy od 8. februára.      Informuje, že termín polročných prázdnin 1.2.2021 (pondelok) sa ruší a žiaci sa vzdelávajú dištančne.  Termíny jarných prázdnin zostávajú nezmenené.Tlačovú správu v plnom znení nájdete na: https://www.minedu.sk/b-groehling-skoly-pokracuju-v.../Tlačovú konferenciu, na ktorej minister informoval o vyššie uvedenom, si môžete pozrieť do záznamu: https://www.ta3.com/.../tb-b-grohlinga-a-m-krajciho-o...

          • POPLATKY ZA ŠKD

          • Vážení rodičia,

            uhradené poplatky za ŠKD za mesiac január budú automaticky presunuté na ďalší mesiac, v ktorom žiaci nastúpia do školy.

            Za pochopenie ďakujeme

          • Výpis hodnotenia žiakov za 1. polrok šk. roka 2020/2021

          • Na základe usmernenia, ktoré vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky k vydávaniu výpisov hodnotenia za 1. polrok šk. roka 2020/2021 Základná škola, Kukučínova 480/6, 962 12, Detva bude zasielať výpis hodnotenia žiakov za 1. polrok šk. roka 2020/2021 elektronicky prostredníctvom rodičovského konta v ŠIS.

            Rodičovi príde na EduPage správa, kliknutím na správu systém zobrazí informáciu o Výpise známok. Kliknutím na modré tlačidlo si môže rodič stiahnuť a pozrieť výpis.

            Po dôkladnom oboznámení sa s obsahom môže rodič podpísať výpis stlačením červeného tlačidla „Podpísať“.

            „Tento výpis nie je verejnou listinou. Vysvedčenie za 1. polrok sa vydáva na základe žiadosti zákonného zástupcu.“ Ak zákonný zástupca písomne požiada o vydanie vysvedčenia za 1. polrok, škola ho vydá v termíne, ktorý určila pedagogická rada na základe rozhodnutia ministra č. 2021/9113:1-A1810 zo dňa 4.1.2021. Žiadateľovi ho doručí na základe dohody doporučene poštou alebo osobne v dobe návratu žiakov do škôl.

            Vedenie školy