• Dotazník - Projekt PERCH

          • Dobrý deň,

             Ministerstvo zdravotníctva SR sa zapojilo do medzinárodného projektu, ktorý financuje Európska komisia. Projekt PERCH je zameraný na aktivity, ktoré sa realizujú v rámci Európskeho plánu boja proti rakovine, konkrétne na podporu očkovania proti HPV.

            Radi by sme Vás týmto oslovili s prosbou o zverejnenie online dotazníka pre rodičov detí vo veku 9-15 rokov cez EduPage platformu na školách.  Dotazník je anonymný a jeho vyplnenie je pre rodičov dobrovoľné. Možnosť vyplniť online dotazník je do 20.4.2023.

             

          • Medzi nami dub - kampaň

          • Dobrý deň, sme skupina žiakov Základnej školy na Kukučínovej ulici v Detve (rozumej v starej Detve). Naša skupina Ekodetvani zrealizovala projekt - Medzi nami dub. Na uvedenom projekte pracujeme už druhý školský rok. Prvý rok sa nám podarilo udržiavať poriadok okolo duba a odborne dub ošetriť arboristom, tzv. realizáciou rezov. Prostredníctvom crowdfundingovej kampane na Startlabe by sme radi získali financie, pomocou ktorých by sme urobili nasledovné kroky:

             

            1. pokračovať v odbornom ošetrení, tzv. istení koruny stromu ( pomocou lán, sietí),

            2. umiestniť informačnú tabuľu v blízkosti stromu, ktorá bude pútavá informáciami o jeho význame pre nás všetkých, ktorí tu žijeme.

            Naším hlavným cieľom je robiť niečo pre spoločné dobro nás všetkých a to ponúka vzdelávací program nadácie Green Foundation - Roots & Shoots Slovakia. Jednoducho napísané: nečakať, ale konať. Ponúka žiakom aktívne pracovať na spoločnom dobre pre naše mesto – Detva, zapájať do spolupráce obyvateľov všetkých vekových kategórií. Neváhajte, pozrite si nás na Startlabe ( viď link ) a ďakujeme za akúkoľvek podporu!