• Oznam pre rodičov

          • Z dôvodu vysokých teplôt sa dňa 24.6.2021 (štvrtok) praktická časť Didaktických hier (1. stupeň) bude končiť o 11.00 hod. a praktická časť Účelového cvičenia (2. stupeň) sa bude končiť o 11.30 hod.

          • ,,DO ŠKOLY NA BICYKLI“

          • Milí žiaci a rodičia,

            od 7.6. do 18.6. bude na našej škole prebiehať súťaž ,,DO ŠKOLY NA BICYKLI“ pre žiakov 2. stupňa. Jej cieľom je motivovať žiakov k využívaniu ekologických dopravných prostriedkov, ale aj priniesť trochu radosti z cesty do školy. Na konci školského roka vyhodnotíme najaktívnejšiu triedu a najúspešnejšieho cyklistu. Body získajú žiaci za každý príchod do školy na bicykli, kolobežke alebo skateboarde.

            Milí naši žiaci, buďte opatrní a nezabúdajte na cyklistickú prilbu!

             

            DOSPELÝM DÁVA POCIT SLOBODY AUTO, DEŤOM BICYKEL.

             

             

             

          • Karanténa 9. A

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že od 10.5.2021 do 21.5.2021 sú žiaci 9. a triedy v karanténe z dôvodu pozitívneho výsledku antigénového testu žiačky uvedenej triedy. Počas karantény budú žiaci vzdelávaní dištančnou formou.

          • Matematické menovky

          • Žiaci 5.A a 6.B triedy svoj príchod do školy poňali na hodinách matematiky tvorivo. Vytvorili pekné a originálne menovky na „matematickú“ tému. Tie zaujali svojou výzdobou, tvarom a prevedením. Žiaci tvorili z rôznych materiálov – z papieru, kartónu, polystyrénu, dreva aj plastu. Ukázali, že sú vynaliezaví, nápadití, zruční, tvoriví, originálni, ale aj kolektívni. Prajem im, aby aj naďalej bol pre nich svet matematiky zaujímavý.

             Krnáčová

          • Rozhodnutie ministra s účinnosťou od 19. 4. 2021

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

            S účinnosťou od 26. apríla 2021 v súlade s podmienkami pre jednotlivé okresy v rámci COVID AUTOMAT-u

            obnovuje školské vyučovanie vo všetkých školách.

            Pri nástupe je potrebné odovzdať triednemu učiteľovi Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti č. 8/a (elektronicky alebo v papierovej podobe) a preukázať sa svojím negatívnym výsledkom testu na Covid-19. Ďalej je potrebné prukázať sa negatívnym testom aspoň jedného zákonného zástupcu - rodiča nie staršieho ako 7 dní, ale odporúčame, aby sa testom preukázali  obidvaja rodičia z dôvodu ochrany detí a vyučujúcich. Po prípade je potrebné preukázať sa potvrdením o výnimke z testovania.

            Žiaci, ktorí chodili na obedy, budú  automaticky prihlásení na obed. V prípade, že nemáte záujem o stravovanie Vašich detí v školskej jedálni, je potrebné ich vyhlásiť do 23.4.2021 (do piatku) do 12.00 hod. u vedúcej školskej jedálne na tel. čísle 045/5455253.

             

             

          • Súťaž MATX

          • V duchu hesla „Viac hláv, viac rozumu“ sa niesla matematická online súťaž Matboj MatX, ktorá sa uskutočnila vo štvrtok 8. apríla 2021. Do súťaže sa v našej škole zapojili štyri štvorčlenné tímy. Súťažiace Katka B., Saška C.B., Terezka Č. a Bibka H. zhodnotili: „Bola to super súťaž, mohli sme riešiť spolu.“ Žiaci z 9.A v zložení Vaneska B., Oliver Ď., Magdalénka M. a Vladko M. za prvý tím a Tia F., Danielka K., Barborka P. a Natálka S. za druhý tím skonštatovali, že: „Bolo to ťažké, náročné na logické myslenie, ale sranda, páčilo sa nám.“. Najviac sa darilo tímu z 9.B triedy, ktorý vzorne reprezentovali žiačky Sofia S., Melánia M., Nina B., Nikola L. a Karolína Š. Počas 90 minút riešili 35 zaujímavých úloh. Ďakujeme všetkým súťažiacim za aktívny prístup.

            Ukážka úloh:

            Úloha 18: Na zhromaždenie prišlo 100 šamanov. Každý z nich je buď šťastný alebo smutný. Máme k dispozícii nasledujúce informácie:

            1.Aspoň jeden z prítomných šamanov je smutný.

            2.Z ľubovoľnej dvojice šamanov je aspoň jeden šťastný.

            Koľko je na zhromaždení šťastných šamanov?

            Úloha 5: Vyriešte nasledujúcu logickú úlohu. V každom políčku sa nachádza prirodzené číslo od 1 do 4, pričom v každom riadku aj stĺpci sa každé číslo vyskytuje práve raz. Zároveň musia byť zachované naznačené nerovnosti medzi jednotlivými políčkami. Aké čísla sa nachádzajú postupne v druhom riadku?

            Ak vás úlohy zaujali, viac sa dozviete na:  https://matx.p-mat.sk/sk/archive

             

          • Fotografovanie 3. mája 2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že dňa 3. mája 2021 (pondelok) bude v našej škole fotogravovanie triednych kolektívov žiakov.

          • Organizácia vyučovania od 19.4.2021 (pondelok)

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov vznení neskorších predpisov rozhoduje takto:

            s účinnosťou od 19. apríla 2021 v súlade s podmienkami uvedenými v uznesení vlády Slovenskej republiky č. 160 zo 17. marca 2021 v znení uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 169  z 24. marca 2021 a uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 176  z 31. marca 2021 obnovuje školské vyučovanie v základných školách pre žiakov 8. ročníka.

            Pri nástupe je potrebné odovzdať triednej učiteľke Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti č. 11/a a preukázať sa svojím negatívnym výsledkom testu na Covid-19. Ďalej je potrebné prukázať sa negatívnym testom aspoň jedného zákonného zástupcu - rodiča nie staršieho ako 7 dní, ale odporúčame, aby sa testom preukázali  obidvaja rodičia z dôvodu ochrany detí a vyučujúcich.

            Žiaci, ktorí chodili na obedy, budú  automaticky prihlásení na obed. V prípade, že nemáte záujem o stravovanie Vašich detí v školskej jedálni, je potrebné ich vyhlásiť do 16.4.2021 (do piatku) do 12.00 hod. u vedúcej školskej jedálne na tel. čísle 045/5455253.

            Žiaci 5., 6. a 7. ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

          • Organizácia vyučovania od 12.4.2021 (pondelok)

          • Rozhodnutie ministra z 8. 4. 2021 s účinnosťou od 12. 4. 2021

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

            s účinnosťou od 12. apríla 2021 v súlade s podmienkami uvedenými v uznesení vlády Slovenskej republiky č. 160 zo 17. marca 2021 v znení uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 169 z 24. marca 2021 a uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 176 z 31. marca 2021:

            obnovuje školské vyučovanie v základných školách na prvom stupni.

            Pri nástupe žiakov, ktorí boli vzdelávaní dištančne, je potrebné priniesť so sebou Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti 11/a. Všetci žiaci sa preukážu negatívnym testom zákonného zástupcu, ale odporúčame, aby sa testom preukázali  obidvaja rodičia z dôvodu ochrany detí a vyučujúcich.

            Žiaci 9. ročníka pokračujú v prezenčnom vzdelávaní podľa doterajších organizačných pokynov.

          • Učíme odborne a moderne

          • Cieľom projektu je zmodernizovanie zastaraného zariadenia odborných učební v základnej škole. Žiaci sa môžu tešiť na nové učebne (polytechnickú, IKT, učebňu BIO-CHE) vybavené modernými pomôckami.

          • Veľkonočné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že od 1. apríla 2021 ( štvrtok) do 6. apríla 2021 (utorok) sú veľkonočné prázdniny, žiaci nastupujú do školy 7. apríla 2021 ( streda). Žiaci 1. stupňa a 9. ročníka nastúpia na prezenčné vyučovanie a žiaci 5. až 8. ročníka sa budú vzdelávať dištančne. V prípade zmeny organizácie vyučovania Vás budeme informovať,

            Pri nástupe do školy 7.4.2021 (streda) je potrebné, aby všetci žiaci so sebou priniesli Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti tlačivo 11/a. Žiaci 1. stupňa sa preukážu negatívnym testom zákonného zástupcu, ale odporúčame, aby sa testom preukázali  obidvaja rodičia z dôvodu ochrany detí a vyučujúcich.  Žiaci 9. ročníka sa preukážu svojím negatívnym testom Covid-19.

             

          • OZNAM - ŠKD

          • Vážení rodičia detí, ktoré navštevujú ŠKD,

            oznamujeme Vám, že za mesiac JANUÁR zaplatia poplatok vo výške 7 € len rodičia detí z kritickej infraštruktúry, ktoré navštevovali ŠKD.

            Za mesiac FEBRUÁR zaplatia poplatok vo výške 7 € rodičia detí z kritickej infraštruktúry, ktoré navštevovali ŠKD a poplatok vo výške 3,50 € ostatné deti, ktoré navštevovali ŠKD.

            Za mesiac MAREC zaplatia poplatok vo výške 7 € rodičia všetkých detí, ktoré navštevovali ŠKD.

            Preplatky budú automaticky presunuté do ďalšieho mesiaca. 

            Ďakujeme