• Prezenčné vyučovanie od 10.1.2022

          • Od 10.1.2022 sa žiaci 1. a 2. stupňa budú vzdelávať prezenčne. Pri nástupe do školy sú žiaci povinní odovzdať vyhlásenie o bezpríznakovosti v elektronickej alebo papierovej forme. Vyhlásenie v papierovej forme bude k dispozícii na chodbe 1. a 2. stupňa, zároveň odporúčame, aby žiaci prišli do školy otestovaní.

            Ďakujeme

          • Odhlasovanie v školskej jedálni

          • Vážení rodičia,

            ak deti pokračujú v domácej karanténe, resp. ostávajú na PN dlhšie ako je uzatvorená trieda z nariadenia RÚVZ alebo nariadenia ištančného vzdelávania, je potrebné deti ODHLÁSIŤ ZO STRAVY, nakoľko sú odhlásené hromadne len počas karantény.

          • Riaditeľské voľno 2.11.2021

          • Riaditeľka Základnej školy, Kukučínova 480/6, Detva v súlade s ustanovením § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhodla, že

            P O S K Y T U J E

                         žiakom na deň 2.11.2021 (utorok)  riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

            V tento deň nebude v prevádzke školský klub detí ani školská jedáleň.

            Vyučovanie sa začína dňa 3. novembra 2021 (streda).

             

          • Príspevok do Rodičovskej rady

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že Rodičovská rada na zasadnutí dňa 6.10.2021 schválila príspevok do Rodičovskej rady    10 € na každé dieťa. Tento príspevok je potrebné uhradiť triednym učiteľom do 3.11.2021.

            Ďakujeme

          • BIELA PASTELKA 24.9.2021

          • Dňa 24.9.2021 sa v našej škole bude konať verejná zbierka na podporu ľudí so zrakovým postihnutím Biela pastelka.

            Výnos finančnej zbierky pomáha nevidiacim a slabozrakým ľuďom začleniť sa do bežného života. Ďakujeme

          • Zber šípok

          • LESY Slovenskej republiky tento rok opäť vyhlasujú piaty ročník súťažného projektu Zber šípok spoločne s LESMI SR.

                        Projekt bol každý rok realizovaný v rámci pôsobnosti rôznych odštepných závodov štátneho podniku LESY Slovenskej republiky. Tento rok sme sa rozhodli zapojiť do projektu iba školy, s ktorými máme skutočne dobré skúsenosti z predchádzajúcich ročníkov a plánujeme s Vami v prípade záujmu riešiť tento projekt aj v nasledujúcich rokoch.

            Tretí a štvrtý ročník nášho projektu bol ovplyvnený pandemickou situáciou spojenou s množstvom opatrení, ale nakoniec na nám spoločne podarilo zvládnuť náš projekt, odovzdať ceny víťazom a zrealizovať výlety pre víťazné triedy.

             Aj piaty ročník bude realizovaný súťažnou formou a nasledujúcimi bližšie špecifikovanými pravidlami.

            - Žiaci opäť, tak ako to bolo v predchádzajúcich ročníkoch môžu získať finančné prostriedky na zlepšenie vybavenia pomôcok svojej školy pre náučnejšie a zábavnejšie vyučovanie. Za každý vyzbieraný kilogram šípkových plodov škola dostane 0,50 €.

            - Pre tri najlepšie triedy sú pripravené zaujímavé výlety na miesta úzko späté s lesmi, lesníctvom a jeho históriou.

            - Najlepších zberači – jednotlivci (v rámci kategórie prvý a samostatne pre druhý stupeň), budú odmenení zaujímavými cenami.-Každý kto sa zúčastní projektu získa malý darček ako odmenu na pamiatku a každý, kto nazbiera viac ako 10 kg šípok dostane ešte cenu na viac.

            Zber sa uskutoční podľa jesenného počasia a vyzretosti šípkových plodov. Začiatok projektu a všetky náležitosti s tým spojené (logistika, zberné miesta a zberné dni, ako i termín ukončenia projektu) Vám bude oznamovať Váš koordinátori, tj osoba, od ktorej Vám bude doručený tento mail. V prípade ďalších otázok môžete kontaktovať aj garanta projektu na anna.sliacka@lesy.sk prípadne +421 918 444 218.

            Cieľom projektu štátneho podniku LESY SR pod názvom ZBER ŠÍPOK SPOLOČNE S LESMI SR motivovať žiakov a ich rodinných príslušníkov žiakov tráviť čas v prírode, návrat k tradíciám a aktivitám, ktoré boli donedávna úplne bežnými. A v neposlednom rade urobiť niečo zmysluplné nielen pre seba ale tiež pre spoločnosť.

            Prajeme Vám veľa príjemných zážitkov spojených s realizáciou projektu Zber šípok spoločne s LESMI SR.

            S pozdravom

                                                                                  Ing. Beáta Palajová                                                                                                                                                   koordinátor projektu

          • Triedim, triediš, triedime

          • Milí žiaci,

            určite ste si všimli, že do všetkých kmeňových tried pribudli nové koše na triedený odpad. Získali sme ich z projektu Triedim, triediš, triedime a v rámci tejto správy by sme vás chceli oboznámiť, ako budú tieto zberné nádoby fungovať.
            Každá trieda dostala modrú, žltú a oranžovú nádobu. Do MODRÉHO koša vhadzujte len papier. ŽLTÁ nádoba slúži na plasty, t.j. plastové obaly od keksíkov, plastové fľaše, ktoré predtým náležite popučíte, sáčky, tégliky od jogurtov, nátierok; papierové poháriky. Nehádžte tam, prosím, nič iné! Napokon ORANŽOVÝ kôš bude slúžiť na tzv. tetrapaky - kartónové obaly z džúsov, mlieka, atď. Bioodpad, ako napr. šupky od ovocia, resp. všetko ostatné, čo nepatrí do plastov, papiera ani nádoby na tetrapaky, hádžete do klasických košov, ktoré boli v triedach doteraz.
            Čo sa týka vynášania plných košov - ako súčasť environmentálneho vzdelávania budú nádoby na papier, plast a tetrapaky umiestnené v triedach na 1. stupni vynášať upratovačky podľa potreby (po naplnení košov). V triedach na 2. stupni  budú určení týždenníci, ktorí budú za vynášanie zodpovední. Koše sa budú vynášať do kontajnerov, umiestnených v areáli školy na vyhradenom mieste.
            Verím, že táto aktivita prispeje k zlepšeniu ekologickej situácie v našej škole a prispejeme svojou troškou k trvalo udržateľnému stavu životného prostredia. S akýmikoľvek otázkami môžete kontaktovať triednych učiteľov.
             

          • Stravovanie v školskej jedálni

          • Oznamujeme rodičom, že deti, ktoré v minulom školskom roku chodili na obedy, budú automaticky prihlásené na stravu aj v novom školskom roku.

            Kto má záujem o prihlásenie, resp. odhlásenie dieťaťa zo stravovania, musí nahlásiť túto informáciu vedúcej školskej jedálne.

            Vedúca škoslkej jedálne je k dispozícii každý pracovný deň v čase od 7.00 do 15.00.

          • ŠKD - OZNAM pre rodičov

          • Vážení rodičia,

            nové číslo účtu pre platbu za ŠKD je SK75 0900 0000 0051 8230 0380 a nové jednotné telefónne číslo pre ŠKD je 0453810164.

          • Pravidlá pre prevádzku školy v šk. roku 2021/22 - informácie pre rodičov, žiakov a návštevníkov školy

          • Vstup do školy a komunikácia so školou 

            Test žiaka nie je podmienkou na nástup žiaka do školy. Žiakom, ktorých rodičia prejavia záujem, budú poskytnuté antigénové testy na dobrovoľné samotestovanie doma. Dátum možného prevzatia testov zverejníme po ich distribúcii do Základnej školy zo strany BBSK.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti

            Povinnosti zákonného zástupcu

            Zákonný zástupca predkladá pri nástupe žiaka do školy vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka. Vyhlásenie predloží buď  elektronicky cez EduPage  (modul Žiadosti/ Vyhlásenia)  alebo písomne . Toto vyhlásenie sa predkladá aj po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní, teda vrátane víkendov a sviatkov.

            Zákonný zástupca môže žiaka ospravedlniť na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní.

            Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do  školy a pri odchode žiaka zo školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).

            Zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa každý deň minimálne dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.

            Zákonný zástupca je povinný oznámiť škole informáciu o kontakte žiaka s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 alebo informáciu o nariadenej karanténe žiakovi všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným RÚVZ. Zákonný zástupca taktiež bezodkladne informuje školu v prípade potvrdenia na ochorenie COVID-19.  Žiak v týchto prípadoch nemôže navštevovať školu.

            Zákonný zástupca pre prípad možnej karantény  predloží škole „ Oznámenie o výnimke z karantény“ prostredníctvom EduPage (modul Žiadosti/ Vyhlásenia

          • Zmena účtov školy

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme zmenu účtu z OTP banky Slovensko, a.s. do Slovenskej sporiteľne, a.s. - nové číslo účtu je SK75 0900 0000 0051 8230 0380.

             

          • Domáce samotestovanie antigénovými testami

          • Milí žiaci, vážení rodičia.

            Ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom základných škôl, špeciálnych základných škôl, stredných škôl a špeciálnych stredných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné.

            Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

            Vážení rodičia, do 26. 08. 2021 je potrebné, aby ste vyjadrili svoj záujem o domáce antigénové samotestovanie. Môžete tak urobiť mailom, prostredníctvom komunikácie s triednym učiteľom alebo pomocou formulára, ktorý bude dostupný na stránke Edupage našej školy.