• Poplatky za pobyt v ŠKD

          • Vážení rodičia! Z dôvodu uzavretia ŠKD v mesiaci apríl nie je Vašou povinnosťou uhradiť povinný mesačný poplatok. O platbách v nasledujúcich mesiacoch Vás budeme informovať podľa vývoja súčasnej situácie.

          • Zápis do 1. ročníka v školskom roku 2020/2021

          • Elektronická prihláška

            Pracovny list na zapis do 1.rocnika - Masa.docx

            Oznamujeme rodičom budúcich prvákov, že zápis do 1. ročníka sa bude realizovať v náhradnom termíne po skončení mimoriadnej situácie spojenej s uzatvorením škôl. Podľa vyhlásenia ministra školstva v termíne od 15.4. do 30.4.2020 bez prítomnosti dieťaťa.

            👩‍🏫ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA👩‍🏫

            OZNAM - Pre rodičov, ktorí nemajú možnosť zapísať dieťa elektronicky, ale aj pre všetkých ostatných rodičov :-) Zápis bude prebiehať v dňoch 15. a 16. apríla 2020 v čase od 14:00 do 17:00 vo vestibule budovy školy – hlavný vchod do Základnej školy - s prísnym dodržiavaním hygienicko-epidemiologických opatrení.Vážení rodičia, vyplňte prosím elektronickú prihlášku Vášho dieťaťa. Vytlačenú a podpísanú prihlášku prineste prosím so sebou na zápis, prípadne bude možné elektronicky vyplnenú prihlášku vytlačiť a podpísať počas zápisu v škole. Ďakujeme

            Po úspešnom zaregistrovaní si stiahnite pre svojho prváčika jeho prvú úlohu, ktorú so sebou doneste vypracovanú na zápis do školy.

            Čo zakúpiť prváčikovi počas prázdnin do školskej tašky

            prezúvky – pevná obuv, nie s čiernou podrážkou, napísať meno

            úbor na telesnú výchovu – tričko, tepláková súprava, ponožky, tenisky (prípadne cvičky), je potrebné všetko označiť a vložiť do vrecúška, ktoré bude uložené v triede

            pomôcky na výtvarnú výchovu – všetky tieto pomôcky vložiť do krabice (napr. od topánok a priniesť do školy, budeme to mať uložené v triede– veľké vodové farby (nie čínske), temperové farby (12 kusové)– štetec plochý, štetec okrúhly, handrička– pohár na vodu (nie téglik od jogurtu)– ochranný odev a gumený obrus na stôl– nožnice (nie špicaté )– voskovky – 12 kusové– tyčinkové lepidlo

            peračník – farbičky – 12 kusov (odporúčam hrubé 3-hranné)– ceruzky trojhranné mäkké 3 kusy– strúhadlo (so zásobníkom), gumu (bielu veľkú)

            ostatné – zakúpte deťom dosky na zošity malé aj veľké ( budú ich nosiť v taške)

            Prvý školský deň deti dostanú rozvrh hodín. Učebnice budú deti dostávať postupne v škole. Prosím Vás, všetky zošity a učebnice obaliť, napísať meno, triedu. Pomôžte im prosím pripraviť všetky pomôcky a prineste už do školy aj pomôcky na telesnú a výtvarnú výchovu.

            Všetky veci prosím označte menom!!!

             

             

            Smernica na zápis do 1. ročníka - ustanovujúca postup školy pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej docházky do 1. ročníka základnej školy

            Smernica_na_zapis_do_1.roc.doc​​​​​​​

          • ZÁPIS DETÍ DO PRVÉHO ROČNÍKA ZÁKLADNEJ ŠKOLY v pôsobnosti Mesta Detva

          • V zmysle VZN č.11/2015 mesta Detva o určení miesta a času zápisu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Detva sa zápis detí do prvého ročníka pre školský rok 2020/2021 bude konať v dňoch 15. a 16. apríla 2020 ( streda a štvrtok ) v čase od 14,00 hod do 17,00 hod bez prítomnosti dieťaťa.

            V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Detva sú 4 základné školy :

            1. Základná škola, Kukučínova 480/6, Detva

            2. Základná škola s materskou školou Alexandra Vagača, Štúrova 12, Detva

            3. Základná škola, Obrancov mieru 884/23, Detva

            4. Základná škola Júliusa Juraja Thurzu, A. Bernoláka 20, Detva

             

            Bližšie informácie o zápise detí do prvého ročníka budú mať deti na svojich webových stránkach.

             

            Informácie pre rodičov

            Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré dovŕši šiesty rok veku do 31. augusta 2020 a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky  je povinný prihlásiť svoje dieťa  na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt (spádová škola), ak pre neho zákonný zástupca nevyberie inú základnú školu.

            Rodičia, ktorých deti budú navštevovať základnú školu mimo územia Slovenskej republiky, musia písomne požiadať riaditeľa kmeňovej školy (do ktorej dieťa zapísali) o povolenie plniť povinnú školskú dochádzku v zahraničí.

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, rodič požiada o odklad plnenia povinnej školskej dochádzky riaditeľa školy,  do ktorej dieťa zapísal a žiadosť doloží odporučením všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučením príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Riaditeľ školy na základe žiadosti rozhodne o odklade začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky dieťaťa o jeden školský rok.

            Podrobnejšie informácie poskytnú riaditelia základných škôl.

            Ing. Mária Sekerešová

            Spoločný školský úrad Detva

          • Prijímačky na stredné školy

          • V súvislosti s mimoriadnou situáciou spôsobenou ochorením Covid-19 a opatreniami v oblasti školstva Vás žiadame o súčinnosť v oblasti informovania škôl a rodičov žiakov a žiačok.

            Ministerstvo školstva SR mimoriadne upúšťa od povinnosti priloženia potvrdenia o lekárskej prehliadke k prihláške na strednú školu. Vyjadrenie ministra školstva Branislava Grohlinga nájdete TU:

            "Prihlášky na SŠ bude možné podať do 15. mája, bez potvrdenia lekára (teraz je na lekárov veľký nápor a musíme ich aspoň čiastočne odbremeniť). Prijímačky na SŠ sa uskutočnia najneskôr do 30. júna 2020, rovnako ako aj talentové skúšky." Reagujeme tak na zvýšené nebezpečenstvo nákazy v prípade návštev ambulancií.

            Týmto Vás žiadame o informovanie rodičov, aby nenavštevovali kvôli prihláškam svojich detí lekárske ambulancie.

            O ďalšom postupe k prijímačkam na stredné školy Vás budeme informovať.

          • Dôležitý oznam !

          • Vážení rodičia a žiaci,v súlade s usmernením ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Vám oznamujeme, že v našej Základnej škole, Kukučínova 480/6, Detva, bude prerušené vyučovanie v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

            Pre elimináciu dopadu budeme podľa možností vyučovanie zabezpečovať prostredníctvom edupage školy. O ďalšom postupe Vás budeme ipriebežne informovať.

            Za porozumenie ďakujeme.

          • Plenárne ZRŠ

          • Pozývame Vás na plenárne školské ZRŠ, ktoré sa uskutoční dňa 17.2.2020 o 16.30 hod. v jedálni základnej školy. Hlavným bodom programu sú voľby do Rady školy. Účasť rodičov je nutná. Ďakujeme