• Mikuláš v škole :-)

          • Svätý Mikuláš

            Svätý Mikuláš nie je vymyslenou postavou, ale skutočne existoval. Narodil sa okolo roku 270 na južnom pobreží Malej Ázie. Bol biskupom a jeho dobrota, spravodlivosť a obetavosť mu priniesli veľkú obľubu medzi ľuďmi.Svätý Mikuláš nie je vymyslenou postavou, ale skutočne existoval. Narodil sa okolo roku 270 na južnom pobreží Malej Ázie. Bol biskupom a jeho dobrota, spravodlivosť a obetavosť mu priniesli veľkú obľubu medzi ľuďmi.V Mikulášovom živote sa viac krát opakuje číslo tri - z búrky zachránil 3 námorníkov, k životu vzkriesil 3 zabitých mladíkov, pred smrťou zachránil 3 neprávom odsúdených.Svätého Mikuláša si zvolili za svojho patróna: deti, rybári, lodníci, zlatníci, lekárnici, voňavkári. V 9. storočí určila cirkev 6.december za sviatok sv. Mikuláša. Sv. Mikulášovi je zasvätených mnoho gréckokatolíckych a pravoslávnych kostolov.Pôvodne Mikuláš chodil oblečený v biskupskom rúchu, na hlave mal biskupskú čiapku a v ruke berlu. Neskôr sa mikulášske prestrojenie zmenilo na červený kabát/plášť s červenou čiapkou a na tvári biela dlhá brada.Mikuláša neodmysliteľne sprevádzajú čert a anjel. Krásny biely anjel dobrým deťom rozdáva sladkosti a ovocie. Pre deti, ktoré neposlúchali má čierny čert pripravené vo vreci uhlie. Deti vítajú Mikuláša krátkymi básničkami a pesničkami, tie bojazlivejšie sa schovávajú mame za chrbát :))

          • Život bez drog

          • Život bez drog a škodlivých látok ...

            ... je pestrý, rozmanitý a krásny...

             

            Od 18. do 22. novembra si pripomíname Európsky týždeň boja proti drogám nosením farebného oblečenia.

             

            Pondelok – ŽLTÁ – nádej, radosť, sloboda

            Utorok – MODRÁ – úspech, dôvera, pochopenie

            Streda – ZELENÁ – zdravie, bezpečie, inteligencia

            Štvrtok – ČERVENÁ – láska, sila, odvaha

            Piatok – BIELA – mier, tolerancia, pravda

          • JESENNÉ PRÁZDNINY

          • O Z N A M  o jesenných prázdninách                                                                                                        Riaditeľka školy oznamuje rodičom a priateľom Základnej školy, Kukučínova 480/6, 962 12 Detva, že v čase od 30.10.2019 do 31.10.2019 budú v základnej škole jesenné prázdniny.Nástup do školy 4.11.2019 – PONDELOK

             

             

          • DOMESTOS PRE ŠKOLY 2019

          • Vážení rodičia,radi by sme sa opätovne s Vašou pomocou zúčastnili súťaže nazvanej „Domestos pre školy 2019“. Súťaž sa koná v termíne od 1.10.2019. do 31. 12. 2019. Môžete školu podporiť účtenkami z nákupu produktov značky Domestos. Na tento účel budú pri vchodoch do školy umiestnené označené boxy, do ktorých môžete účtenky vhadzovať.Princípom súťaže je zbieranie bodov, a to niekoľkými spôsobmi:

            1. S deťmi budeme plniť súťažné aktivity. Za splnenie všetkých aktivít získame na konci súťaže 500 bodov.2. Rodičia, príbuzní alebo priatelia školy sa zaregistrujú na www.domestospreskoly.sk, vyberú si školu, ktorú chcú podporovať, a na e-mail im budú chodiť informácie o úspešnom splnení súťažných aktivít. Cez e-mail môžu za školu hlasovať. Za splnenú aktivitu dostane škola od jedného užívateľa jeden bod.3. Škola zbiera body za nazbierané účtenky a účtenky môžu užívatelia tiež nahrávať na webe. Jeden výrobok = 5 bodov.

          • Riaditeľské voľno 15.10.2019

          • Riaditeľka základnej školy poskytuje žiakom na deň 15.10.2019 (utorok) RIADITEĽSKÉ VOĽNO z prevádzkových dôvodov. V tento deň nebude v prervádzke školský klub detí ani školská jedáleň. Vyučovanie sa začína 16.10.2019 (streda).

          • Zber šípok 2019/2020

          • Základná škola, Kukučínova 480/6 v Detve sa zapojila do celoslovenského projektu ,,Zber šípok spoločne s lesmi SR" - tretí ročník, ktorá trvá do prvých mrazov...

            Chceli by sme Vás informovať, že dnešným dňom, 16.09.2019, spúšťame projekt Zber šípok spoločne s LESMI SR už svojim tretím ročníkom. Zber prebieha do prvých mrazov, vtedy už šípky výrazne zmäknú a z našej strany už nie je možné ďalšie spracovanie a sú nepoužiteľné.

            Práve pre tri najlepšie triedy sú pripravené zaujímavé výlety na miesta úzko späté s lesmi a lesníctvom. Či už jednodňový výlet do Skanzenu vo Vydrovej doline, kde pôjdu po stopách predkov a histórie lesníctva na Horehroní, alebo výlet do Zubrej zvernice v Topoľčiankach, kde aj my lesníci pomáhame so záchranou ohrozeného zubra hrivnatého, ktorého predkom je tak veľmi preslávený americký bizón. Odmenou pre najlepšiu triedu bude dvojdňový pobyt v Poľovnícky zámok je umiestnený uprostred prírody v lesoch, v blízkosti hraníc s Českou republikou pri obci Nemšová. Poľovnícky zámok Antonstál vyrástol na území niekdajšieho Brumovského panstva, ktorého počiatky siahajú do 13. storočia. Vdnešnej dobe slúži Antonstál ako účelové zariadenie lesnej pedagogiky a rekreácie.

          • Záujmové útvary šk. rok 2019/2020

          • Vážení rodičia,

            touto cestou Vás chceme oboznámiť s možnosťou odovzdania vzdelávacích poukazov Základnej škole na Kukučínovej ul., ktorá pripravila pre Vaše deti širokú paletu záujmových aktivít.

            Veríme, že odovzdaním vzdelávacieho poukazu škole finančne podporíte záujmové aktivity, ktoré budú pre Vaše deti v tomto školskom roku vítanou formou naplnenia ich voľného času.

            V prípade, že sa rozhodnete pre túto formu podpory, môžete prihlásiť svoje dieťa a odovzdať vzdelávací poukaz triednemu učiteľovi do 20.09.2019.

            Ak sa nerozhodnete pre žiadny záujmový krúžok, vzdelávací poukaz je neprenosný a finančný obnos zostáva v rozpočte štátu.         

            V Detve 06.09.2019

                                                                                                                                     Mgr. Miroslava Chalupská

                                                                                                                                              riaditeľka školy

          • Plenárne zasadnutie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na plenárne zasadnutie, ktoré sa uskutoční 11.9.2019 (streda) o 16.00 hod. v jedálni školy.

            Program: 1. Oboznámenie s ASC agendou - EDUPAGE

                            2. Informácie o stravovaní v školskej jedálni

                            3. Vyúčtovanie príspevku do ZRŠ za šk. rok 2018/2019

                            4. Navrhnutie a schválenie výšky príspevku do ZRŠ

                            5. Rôzne

          • Elektronická evidencia stravníkov

          • Vážení rodičia!

            Od školského roku 2019/2020 prechádza naša škola na elektronickú evidenciu stravníkov prostredníctvom čipov. Každý žiak je povinný zakúpiť si svoj osobný čip v hodnote 5 €. V prípade straty je potrebné si zakúpiť nový čip.